بازار خودرو

بعد از افزایش ۳۲ درصدی قیمت ۱۶ محصول یکی از خودروسازان کشور در آذرماه، بار دیگر قیمت ۶ محصول، آن هم به‌واسطه رینگ فولادی در این خودروسازی افزایش یافته است.

درواقع در نامه مدیرعامل این شرکت به‌اداره نظارت بر ناشران گروه صنعتی و معدنی سازمان بورس، قیمت سه مدل خودرو با رینگ فولادی افزایش یافته است. در این نامه که از برنامه‌های این شرکت برای خروج از شمول ماده ۱۴۱ قانون تجارت پرده برداشته شده، در کنار تجدید ارزیابی دارایی‌ها، راهبردهای سودآوری نیز تعریف شده که در آن‌ها، به روزآوری قیمت فروش محصولات و همچنین بهینه‌سازی ترکیب تولید و توسعه محصول مدنظر قرار گرفته است.

طبق این برنامه، این خودروساز از سال گذشته در سه مرحله نسبت به‌افزایش قیمت محصولات تولیدی خود اقدام کرده و این درشرایطی است که مدیرعامل این خودروسازی در نامه خود به‌بورس اعلام کرده که قرار است طی ۵ مرحله افزایش مبلغ فروش محصولات انجام شود.

بنابراین به‌نظر می‌رسد یک مرحله دیگر از افزایش قیمت محصولات این خودروساز تا پایان سال در راه باشد. از سوی دیگر ورود خودروهای جدید در سبد محصولاتی این شرکت نیز در ذیل «راهبردهای سودآوری» قرار دارد.

خودروهای ارتقا یافته، حذف خانواده یکی از خودروهای پرطرفدار این شرکت خودروسازی و جایگزینی یک گروه خودرویی به‌جای آن و همچنین تولید محصول جدید و کراس‌اوور این شرکت و قرار دادن آن در برنامه تولید سه‌ماهه پایانی امسال به‌عنوان راهبردهای سودآوری این شرکت یاد شده است.

در این میان اگرچه بعد از حذف ارز نیمایی و جایگزین کردن ارز توافقی تجاری به‌جای آن (که موجب افزایش هزینه‌های تولید شده) این شرکت اعلام کرد افزایش قیمت جدیدی در راه نیست، با این حال به‌نظر می‌رسد مسیرهای رشد قیمت خودرو با عناوینی همچون «ارتقای محصولات تولیدی» یا نصب آپشن همچنان برای شرکت‌های خودروساز باز است.

بنابراین، با توجه به‌روند افزایش قیمت‌ انواع خودرو و استراتژی‌های فعلی، احتمال اجرای مرحله پنجم افزایش قیمت توسط این شرکت خودروساز تا پایان سال وجود دارد.

دلایل رشد قیمت نیز تا حدودی مشخص است؛ از جلمه تورم عمومی که سبب افزایش هزینه مواداولیه، دستمزدها و سایر هزینه‌های تولید شده است.

از سوی دیگر نوسانات ارزی نیز تاثیر مستقیمی بر قیمت قطعات وارداتی و مواداولیه دارد؛ به‌نحوی که با رشد بهای ارز، قیمت نهایی خودروها نیز افزایش یافته است. این در شرایطی است که به‌دلیل محدودیت‌های واردات و کاهش رقابت در بازار خودرو، شرکت‌های داخلی فرصت بیشتری برای افزایش قیمت دارند.

از طرفی با تمام محدودیت‌های واردات خودرو باید گفت طبق آمارها از اول شهریورماه سال جاری بیش از ۲۳ هزار دستگاه خودرو وارد کشور شده است.

بر همین اساس گمرک جمهوری‌اسلامی اعلام ‌کرد: «از اول شهریور تا ۱۵ دی‌ماه، ۲۳‌ هزار و ۲۶۵ دستگاه خودرو سواری وارد کشور شد که درمقایسه با سال گذشته ۷.۲ برابر شده است.»

واردات خودرو سواری در بازه زمانی مشابه سال قبل (اول شهریور تا ۱۵ دی‌ماه ۱۴۰۲) ۳‌ هزار و ۲۲۳ دستگاه خودرو به‌ارزش ۶۳ میلیون‌دلار بوده است. واردات خودرو از سال ۱۳۹۷ به‌طور کامل ممنوع شد که دلایل آن محدود کردن خروج ارز، حمایت از تولیدات داخلی و افزایش اشتغال بود. پس از ۴ سال ممنوعیت، واردات خودرو از بهمن سال ۱۴۰۱ از سر گرفته شد. بر اساس آمارهای گمرک، از ابتدای امسال تا پایان آذرماه ۳۵‌ هزار و ۱۲۷ دستگاه خودرو سواری نو از گمرکات کشور ترخیص قطعی و وارد کشور شده است.

افت قیمت ۵۰ میلیون‌تومانی تویوتا لوین هیبرید

خودروهای داخلی در آخرین روز هفته گذشته رشد قیمت یک تا ۱۰ میلیون‌تومانی و افت بهای ۴۰ میلیون‌تومانی را در یک مدل خودرو تجربه کردند. جایی که شاهین (بدون سانروف) (۱۴۰۳) با ۱۰ میلیون‌تومان افزایش ۷۴۶ میلیون‌تومان، تارا اتومات (۸۵ گانه) (۱۴۰۳) با ۵ میلیون‌تومان افزایش ۹۸۰ میلیون‌تومان، پژو ۲۰۶ تیپ ۲ (۱۴۰۱) با ۵ میلیون‌تومان افزایش ۶۴۵ میلیون‌تومان، پارس سال (دریچه‌سیمی) (۱۴۰۳) با ۴ میلیون‌تومان افزایش ۸۳۴ میلیون‌تومان و شاهین اتومات (۱۴۰۳) با ۳ میلیون‌تومان افزایش ۸۸۹ میلیون‌تومان اعلام قیمت شدند. از طرفی ری‌را (۱۴۰۳) با ۴۰ میلیون‌تومان کاهش، یک‌میلیارد و ۶۲۰ میلیون‌تومان ارزش‌گذاری شد.

همچنین در میان خودروهای مونتاژی شاهد افت بهای ۵ تا ۵۰ میلیون‌تومانی بودیم. جایی که قیمت اکستریم TXL (۱۴۰۳) با ۵۰ میلیون‌تومان کاهش به ۳ ‌میلیارد و ۵۶۰ میلیون‌تومان، اسکای‌ول ET۵ نبکا (۱۴۰۳) با ۱۰ میلیون‌تومان کاهش به ۲ ‌میلیارد و ۵۲۰ میلیون‌تومان، فونیکس FX پریمیوم (۱۴۰۳) با ۱۰ میلیون‌تومان کاهش به ۲ ‌میلیارد و ۱۴۰ میلیون‌تومان، فونیکس تیگو ۷ پرو پریمیوم (۱۴۰۳) با ۱۰ میلیون‌تومان کاهش به ۲ ‌میلیارد و ۷۰ میلیون‌تومان و کی‌ام‌سی J۷ (۱۴۰۳) با ۵ میلیون‌تومان کاهش به یک‌میلیارد و ۷۲۵ میلیون‌تومان رسید.

همچنین در میان خودروهای وارداتی شاهد کاهش و افزایش بهای ۵۰ میلیون‌تومانی بودیم. جایی که ارزش تویوتا لوین هیبرید (۲۰۲۳) با ۵۰ میلیون‌تومان کاهش به ۳ میلیارد و ۵۰ میلیون‌تومان، نیسان سیلفی E-Power مکس ادیشن (۲۰۲۳) با ۵۰ میلیون‌تومان کاهش به ۴ میلیارد و ۵۰ میلیون‌تومان و هونگچی EQM۵ (۲۰۲۴) با ۵۰ میلیون‌تومان کاهش به یک‌میلیارد و ۹۵۰ میلیون‌تومان رسید. از طرفی کیا K۵ توربو (۲۰۲۴) با ۵۰ میلیون‌تومان افزایش ۵ ‌میلیارد و ۴۰۰ میلیون‌تومان قیمت‌گذاری شد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 1 =